Meezingen

 

Lid Worden?

Om lid te worden van het GUK moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden.

Voorwaarden

Om lid te worden van het GUK, moet je hogere studies in Gent volgen. Dus zowel universiteitsstudenten, hogeschoolstudenten als doctoraatstudenten kunnen zich bij ons aansluiten. Om het verder een koor van en voor studenten te houden, is er een leeftijdsgrens van 30 jaar ingesteld. Natuurlijk moet je ook kunnen zingen. Het is in je voordeel als je noten kunt lezen. Koorervaring is niet vereist, maar is natuurlijk wel een pluspunt.

Stemproef

Wat houdt de stemproef in?

  1. een motivatiegesprekje (waarom koos je voor het GUK, heb je al muzikale ervaringen,…)
  2. een zichtlezing (met korte voorbereiding van 10 minuten, samen met een koorlid)
  3. het doorzingen van het stuk naar keuze dat op een van de open repetities gerepeteerd is
  4. een stemoefening om je tessituur te bepalen

Voor de stemproef krijg je 10 minuten de tijd om met iemand van het koor de zichtlezing in te oefenen en eventueel nog eens je repetitiestuk te overlopen. De stemproef zelf wordt individueel afgelegd voor de dirigent en iemand van het bestuur. Er is steeds iemand die op piano begeleidt. De uiteindelijke beslissing ligt bij de dirigent. Het resultaat van de stemproef wordt per mail meegedeeld.  Stemproeven worden meestal gehouden op woensdag en donderdag van de tweede week van het semester in de vergaderlokalen in de Therminal. Het tijdstip kan je zelf kiezen tijdens de open repetities.

Tot zings!

 

Repetities

Wanneer?

Wij repeteren iedere dinsdag van het academiejaar, behalve tijdens vakantie-, examen- en blokperiodes, van 19u45 tot 22u. Wij zingen van de laatste dinsdag van september tot aan de concert(en) in december en van begin februari tot aan de concerten begin mei. Als universitair koor zingen wij ook ieder jaar op enkele proclamaties en andere gelegenheden binnen de universiteit.

Waar?

De repetities gaan door in de Trechterzaal van studentenhuis De Therminal (Hoveniersberg 24). We zitten hier dus perfect bereikbaar voor iedereen en bovendien kunnen we achteraf iets gaan drinken in de buurt!

Verplicht?!

Een semester is best wel kort om een volledig avondvullend concert op niveau in elkaar te steken. Dat gaat niet als er te veel afwezigheden zijn tijdens de repetities, dus verwachten we dat een GUK-lid in principe elke repetitie aanwezig is. Het kan altijd gebeuren dat er verplichtingen zijn waar je niet onderuit kan, of je een keer ziek bent, maar als je meer dan drie repetities hebt gemist kunnen we je vragen de concerten niet meer mee te zingen. Elk semester is er ook een repetitieweekend waar enorme sprongen voorwaarts gemaakt worden met het repertoire. Aanwezigheid is dan ook erg belangrijk en we zien het volledige weekend als equivalent aan vijf dinsdagavonden.
Wie er niet is, mist enorm veel op muzikaal (en ander) vlak … Met een voltallig koor repeteren is nu eenmaal leuker, leerrijker, enz.

De spelregels in een notendop:

  1. Om 19u45 warmen we op zodat we om 20u00 kunnen repeteren.
  2. We beginnen stipt, dus kom al tegen 19u30 zodat je rustig een plaatsje kan zoeken!
  3. Wie meer dan 3 repetities afwezig is, kan het concert niet meezingen (het weekend telt voor 5 repetities).
  4. De generale repetitie mag niet gemist worden.
  5. Als je niet kan komen, gelieve de secretaris te verwittigen.

Open repetitie

We starten elk semester met een open repetitie. We organiseren een open repetitie in het begin van elk semester in het academiejaar. Is het koor iets voor jou? Voel je je goed bij de mensen die er zijn? Dit en nog veel meer kom je dan te weten!

 

Inschrijven

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van open repetities waarop je kunt komen kennis maken met het GUK, vul dan gerust het onderstaande formulier in! We sturen je een mailtje van zodra het zover is.

Vul deze code in / Enter code: captcha
Top