Lid worden?

repetitie2Kom een kijkje nemen!
Bij het begin van elk semester worden er één of meerdere open repetities georganiseerd. Zo kan iedereen die zin heeft om mee te zingen vrijblijvend een repetitie meemaken. De open repetities vinden elke eerste twee dinsdagen van het semester plaats van 19u45 tot 22u, in de trechterzaal van studentenhuis de Therminal (Hoveniersberg 24, Gent). Geïnteresseerd? Vul dan gerust het inschrijvingsformulier in!

Om lid te worden van het GUK moet wel aan een aantal voorwaarden voldaan worden.

Voorwaarden
Om lid te worden van het GUK, moet je hogere studies in Gent volgen. Dus zowel universiteitsstudenten, hogeschoolstudenten als doctoraatstudenten kunnen zich bij ons aansluiten. Om het verder een koor van en voor studenten te houden, is er een leeftijdsgrens van 30 jaar ingesteld. Natuurlijk moet je ook kunnen zingen. Het is in je voordeel als je noten kunt lezen. Koorervaring is niet vereist, maar is natuurlijk wel een pluspunt.

repetitie1De stemproef
Wat houdt de stemproef in?

  1. een motivatiegesprekje (waarom koos je voor het GUK, heb je al muzikale ervaringen,…)
  2. een zichtlezing (met korte voorbereiding van 10 minuten, samen met een koorlid)
  3. het doorzingen van het stuk naar keuze dat op een van de open repetities gerepeteerd is
  4. een stemoefening om je tessituur te bepalen

Voor de stemproef krijg je 10 minuten de tijd om met iemand van het koor de zichtlezing in te oefenen en eventueel nog eens je repetitiestuk te overlopen. De stemproef zelf wordt individueel afgelegd voor de dirigent en iemand van het bestuur. Er is steeds iemand die op piano begeleidt. De uiteindelijke beslissing ligt bij de dirigent. Het resultaat van de stemproef wordt per mail meegedeeld.  Stemproeven worden meestal gehouden op woensdag en donderdag van de tweede week van het semester  in de vergaderlokalen in de Therminal. Het tijdstip kan je zelf kiezen tijdens de open repetities.

Tot zings!

Top