Meezingen

Lid worden

Het GUK is een Gentse studentenvereniging maar samenzang centraal staat. Wil je graag kennis maken met het GUK naast de concerten, dan kan dat op specifieke momenten gedurende het jaar: de open repetities. Denk je bij jezelf: “Ik wil eigenlijk wel deel uitmaken van die zotte bende zangers.” Ook dat kan! Het GUK verwelkomt iedere semester vele muzikale Gentse student, dus zowel universiteitsstudenten, hogeschoolstudenten als doctoraatstudenten kunnen zich bij ons aansluiten. Omdat het GUK naast koor ook een studentenvereniging is, stellen we een leeftijdsgrens van 30 jaar in, tijd genoeg dus om uit te bollen na je studies. Natuurlijk moet je ook kunnen zingen. Het speelt in je voordeel als je noten kunt lezen. Koorervaring is niet vereist, maar is natuurlijk wel een pluspunt.

Om lid te worden van het GUK moet je aan de volgende toelatingsvoorwaarden voldoen:

1. Student zijn aan een gentse hogeronderwijsinstelling.
2. Jonger zijn dan 30 jaar.
3. Slagen voor de stemproef.

Open repetitie

Normaal starten we elk semester met een open repetitie. Dit is een repetitie die open is voor iedereen, waarbij je kan kennis maken met de werking van het koor en de sfeer kan opsnuiven: Is het koor iets voor jou? Voel je je goed bij de mensen die er zijn? Dit en nog veel meer kom je dan te weten!

De open repetities gaan door van 19u30 tot 22u00 in de Trechterzaal van studentenhuis De Therminal (Hoveniersberg 24). We zitten hier dus perfect bereikbaar voor iedereen en bovendien kunnen we achteraf iets gaan drinken in de buurt!

Omdat we er zeker van willen zijn dat we iedereen met open armen kunnen ontvangen op een veilige manier zullen de open repetities plaats vinden in de Sint-Pauluskerk (Smidsestraat)

Stemproeven

Heb je een goed gevoel gekregen van de open repetitie en wil je graag lid worden van het GUK? Fijn dat te horen! De stemproef staat je al op te wachten met open armen. Deze stemproef dient om de muzikale kwaliteit van het koor te waarborgen. Maar geen nood, het valt heus wel mee!

Wat houdt de stemproef in?

1. We peilen naar de motivatie op het inschrijvingsformulier (waarom koos je voor het GUK, muzikale ervaringen,…) en slaan nog een kleine babbel met jou bij ontvangst.
2. Je zingt een opgelegd muziekstuk door met begeleiding. De partituur en oefentracks krijg je 7 dagen voor de audities toegestuurd zodat je dit kan voorbereiden.
3. Je zingt een muziekstuk volledig naar keuze dat je thuis reeds voorbereid hebt. Laat maar zien wat je in huis hebt!
4. We bepalen naar je tessituur (stemgroep) met een stemoefening.

De stemproef beslaat in het totaal een goed halfuur: 10 minuten om je rustig te verwelkomen en het gesprekje, 10 minuten om samen met iemand van het koor de zichtlezing in te oefenen en eventueel nog eens je repetitiestuk te overlopen en de laatste 10 minuten voor de stemproef zelf. De stemproef wordt individueel afgelegd voor de dirigent en iemand van het bestuur en er is steeds iemand die je op piano begeleidt. De uiteindelijke beslissing ligt bij de dirigent en het bestuur. Het resultaat van de stemproef wordt per mail meegedeeld.  Stemproeven worden meestal gehouden tijdens de eerste en tweede week van het semester in de vergaderlokalen in de Therminal. Het tijdstip kan je zelf kiezen tijdens de open repetities.

Tot zings!


Kandidaat stellen

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van open repetities waarop je kunt komen kennis maken met het GUK, vul dan gerust het onderstaande formulier in! We sturen je een mailtje van zodra het zover is.

  Vul deze code in / Enter code: captcha


  Repetities

  Wanneer?

  Wij repeteren iedere dinsdag van het academiejaar, behalve tijdens vakantie-, examen- en blokperiodes, van 19u30 tot 22u. Wij zingen van de laatste dinsdag van september tot aan de concert(en) in december en van begin februari tot aan de concerten begin mei. Als universitair koor zingen wij ook ieder jaar op enkele proclamaties en andere gelegenheden binnen de universiteit.

  Waar?

  De repetities gaan door in de Trechterzaal van studentenhuis De Therminal (Hoveniersberg 24). We zitten hier dus perfect bereikbaar voor iedereen en bovendien kunnen we achteraf iets gaan drinken in de buurt!

  Verplicht ?!

  Een semester is best wel kort om een volledig avondvullend concert op niveau in elkaar te steken. Dat gaat niet als er te veel afwezigheden zijn tijdens de repetities, dus verwachten we dat een GUK-lid in principe elke repetitie aanwezig is. Het kan altijd gebeuren dat er verplichtingen zijn waar je niet onderuit kan, of je een keer ziek bent, maar als je meer dan drie repetities hebt gemist kunnen we je vragen de concerten niet meer mee te zingen. Elk semester is er ook een repetitieweekend waar enorme sprongen voorwaarts gemaakt worden met het repertoire. Aanwezigheid is dan ook erg belangrijk en we zien het volledige weekend als equivalent aan vijf dinsdagavonden.
  Wie er niet is, mist enorm veel op muzikaal (en ander) vlak … Met een voltallig koor repeteren is nu eenmaal leuker, leerrijker, enz.

  Top