Lid worden

Ieder semester verwelkomen we een nieuwe lading Gentse studenten. Zowel universiteits-, hogeschool- of doctoraatsstudenten kunnen lid worden van ons koor. Omdat het GUK naast een koor ook een studentenvereniging is, stellen we een leeftijdsgrens van 30 jaar in. Tijd genoeg dus om uit te bollen na je studies. Verder speelt het in je voordeel als je noten kan lezen, maar dat is zeker geen vereiste. Hetzelfde geldt voor koorervaring.

Voor wie?

Om lid te worden van het GUK moet je aan de volgende toelatingsvoorwaarden voldoen:

  1. Student zijn aan een Gentse hogeronderwijsinstelling.
  2. Jonger zijn dan 30 jaar.
  3. Slagen voor de stemproef.

Als je lid wordt van het koor, engageer je jezelf om samen te zingen met andere Gentse studenten. Dat is heel fijn maar daar horen natuurlijk ook repetities bij. Meer info over de praktische kant van onze repetities vind je hier.

Open repetities – kennismaken met ons

Normaal starten we elk semester met een open repetitie. De eerstvolgende open repetitie zal plaatsvinden in september 2024.. Dit is een repetitie die open is voor iedereen, waarbij je kan kennismaken met de werking van het koor en de sfeer kan opsnuiven: Is het koor iets voor jou? Voel je je goed bij de mensen die er zijn? Dat en nog veel meer kom je dan te weten! Je kan ons alvast muzikaal ontdekken op ons YouTubekanaal en de sfeer opsnuiven in onze fotogalerij op facebook of stuur ons gerust een mailtje of spreek onze koorleden aan als je ze kent.

De stemproef

Als je na een open repetitie beslist om lid te worden van het GUK, dan volgt er een stemproef om na te gaan hoe goed je de open repetitie kon volgen. Dit dient om de muzikale kwaliteit van het koor te waarborgen.

Wat houdt de stemproef in?

  1. We peilen naar de motivatie op het inschrijvingsformulier (waarom koos je voor het GUK, muzikale ervaringen,…) en slaan nog een kleine babbel met jou bij ontvangst.
  2. Je zingt een muziekstuk van de open repetities door met begeleiding. Hierdoor is het cruciaal dat je naar de open repetities komt.
  3. Je zichtleest een muziekstuk dat je zal ontvangen bij aankomst.
  4. We bepalen je tessituur (stemgroep) met een stemoefening.

De stemproef beslaat in het totaal maximaal 20 minuten: 10 minuten voor een verwelkoming en een gesprekje en 10 minuten voor de stemproef zelf. De stemproef wordt individueel afgelegd voor de dirigent en iemand van het bestuur. De uiteindelijke beslissing ligt bij deze personen. Het resultaat van de stemproef wordt per mail meegedeeld.