Uitnodiging Carmina Burana

Het Gents Universitair Koor : Sinds 2000
Beste vriend of sympathisant van het GUK, omdat het Gents Universitair Koor in 2010 haar 10-jarig jubileum viert en dit niet onopgemerkt wil laten voorbijgaan, hebben we als jong en ambitieus koor besloten om Carmina Burana van Carl Orff uit te voeren. Dit groots opgezet project ligt niet alleen in de lijn van de grote vooruitgang die we in de voorbije 10 jaar gemaakt hebben, maar heeft ook de bedoeling om het GUK in Gent en daarbuiten op een bijzondere manier in de kijker te zetten.

Het project wordt organisatorisch en logistiek gesteund door de Universiteit Gent in samenwerking met de Bijloke Muziekcentrum Gent. Aangezien wij de kans krijgen om in Muziekcentrum De Bijloke te concerteren en gezien het feestelijke karakter van het concert, besloten we van de gelegenheid, de samenwerking en het enthousiasme van de deelnemers gebruik te maken om meer te organiseren dan een concert alleen. In samenwerking met de Universiteit Gent zal een thematische lezing worden georganiseerd over Carmina Burana en het daarin gebruikte middelhoog-Duits, de achtergrond en herkomst van de teksten, enz. Bij dit onderzoek zijn wij bijgestaan door professoren van de UGent. Zo heeft Prof. De Grauwe reeds een paar sessies met het koor gewerkt om de herkomst en de daaraan gekoppelde historisch correcte uitspraak van de middeleeuwse teksten toe te lichten en te verduidelijken. Op die manier maken wij de link tussen wetenschap en cultuur.

Praktisch
De voorstelling gaat door op 4 mei 2010 om 20 u in de Concertzaal van Muziekcentrum de Bijloke Gent. De lezing gaat door om 19u15.
Toegangsprijs voorverkoop/kassa: 15/18€ (niet-studenten), 10/12€ (studenten).

Tickets bestellen kan bij een lid van het GUK. Of bestel uw kaarten rechtstreek bij Muziekcentrum De Bijloke 09/269.92.92, de site www.debijloke.be, of in het bespreekbureau J. Kluyskensstraat 2, 9000 Gent.

In samenwerking met
Cantabile Gent o.l.v. Andrew Wise
Koor Hogeschool Gent o.l.v. Jan Vuye
Kinderkoor Koreando o.l.v. Willy Adam
Sopraan: Griet De Geyter
Tenor: Bart De Kegel
Bariton: Philippe Souvagie
Pianisten: Marc Masson & Tae Yoshioka
Slagwerk: Slagwerkers Conservatorium Hogeschool Gent o.l.v. Wim Konink

Met de steun van:


Agenda
Zingen tot morgenvroeg op festival van de amateurkunsten – 2 mei 2010
Ook wij zingen op 2 mei mee met het grootste gelegenheidskoor van Vlaanderen. Samen met 70 andere koren brengen we klassiekers van o.a. Raymond van het Groenewoud, Laïs, Wannes Van De Velde en Clouseau. Iedereen, jong en oud, met of zonder zangervaring, kan meedoen aan dit unieke evenement! Vanaf 14 u op het Sint-Pietersplein, Gent.
Carmina Burana – 4 mei 2010
Epische samenwerking tussen het GUK en Cantabile Gent in de Bijloke, Gent. Een spectaculaire afsluiter voor het 10-jarige bestaan van het Gents Universitair Koor.
Festival Verona Garda – 15 tot 19 juli 2010
Zomers optreden in vakantiesfeer. Na Spanje ontvangt ook Italië het Gents Universitair Koor met open armen.