Lid worden

Ieder semester verwelkomen we een nieuwe lading Gentse studenten. Zowel universiteits-, hogeschool- of doctoraatsstudenten kunnen lid worden van ons koor. Omdat het GUK naast koor ook een studentenvereniging is, stellen we een leeftijdsgrens van 30 jaar in. Tijd genoeg dus om uit te bollen na je studies. Verder speelt het in je voordeel als je noten kan lezen, maar dat is zeker geen vereiste. Hetzelfde geld voor
koorervaring.

Voor wie?

Om lid te worden van het GUK moet je aan de volgende toelatingsvoorwaarden voldoen:

  1. Student zijn aan een Gentse hogeronderwijsinstelling.
  2. Jonger zijn dan 30 jaar.
  3. Slagen voor de stemproef.

Als je lid wordt van het koor, engageer je jezelf om samen te zingen met andere Gentse studenten. Dat is heel fijn maar daar horen natuurlijk ook repetities bij. Meer info over de praktische kant van onze repetities vind je hier.

Open repetities – kennismaken met ons

Normaal starten we elk semester met een open repetitie. Dit is een repetitie die open is voor iedereen, waarbij je kan kennismaken met de werking van het koor en de sfeer kan opsnuiven: Is het koor iets voor jou? Voel je je goed bij de mensen die er zijn? Dat en nog veel meer kom je dan te weten! Je kan ons alvast muzikaal ontdekken op ons YouTubekanaal en de sfeer opsnuiven in onze fotogalerij op facebook of stuur ons gerust een mailtje of spreek onze koorleden aan als je ze kent.

De stemproef

Als je na een open repetitie beslist om lid te worden van het GUK, dan volgt er een stemproef om na te gaan hoe goed je de open repetitie kon volgen. Dit dient om de muzikale kwaliteit van het koor te waarborgen. Helaas is er door de huidige situatie geen open repetitie waarop je al enige voorbereiding krijgt en gooien we je nu meteen voor de leeuwen op de stemproef. We maakten uiteraard enkele aanpassingen om deze beter te laten aansluiten bij de huidige situatie. Dus geen nood, het valt heus wel mee!

Wat houdt de stemproef in?

  1. We peilen naar de motivatie op het inschrijvingsformulier (waarom koos je voor het GUK, muzikale ervaringen,…) en slaan nog een kleine babbel met jou bij ontvangst.
  2. Je zingt een opgelegd muziekstuk door met begeleiding. De partituur en oefentracks krijg je 7 dagen voor de audities toegestuurd zodat je dit kan voorbereiden.
  3. Je zingt een muziekstuk volledig naar keuze dat je thuis reeds voorbereid hebt. Laat maar zien wat je in huis hebt!
  4. We bepalen je tessituur (stemgroep) met een stemoefening.

De stemproef beslaat in het totaal maximaal 20 minuten: 10 minuten om je rustig te verwelkomen en het gesprekje en de laatste 10 minuten voor de stemproef zelf. De stemproef wordt individueel afgelegd voor de dirigent en iemand van het bestuur. De uiteindelijke beslissing ligt deze personen Het resultaat van de stemproef wordt per mail meegedeeld.