Dirigent

Joris legde zijn muzikale basis als violist en deed daarbij orkestervaring op in diverse orkesten als het Brussels Youth Orchestra. Na een wiskundeopleiding legde hij zich toe op het zangersrepertoire en studeerde hij als bariton bij o.a. Bernadette Degelin en Guy Joosten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen (Hogeschool Antwerpen). Als zanger volgde hij diverse masterclasses, onder andere bij John Norris, Carol Yahr en Udo Reinemann, en hij wordt vandaag gecoacht door Bart De Kegel.

Joris is een gegeerde dirigent en baritonsolist, zowel nationaal als internationaal, met optredens in New York, Zuid-Korea en bijna alle Europese landen. Hij studeerde af in juni 2004 af met de grootste onderscheiding in de opleiding koordirectie en volgde masterclasses als de Kurt Thomas Cursus Koor- en Orkestdirectie, waar hij onder meer werkte met de dirigenten Jos Van Veldhoven en Daniel Reuss. Hij werkt en werkte met diverse ensembles, zoals het Vlaams Radio Koor, Brussels Philharmonic, Choeur de Radio France, Wiener Kammerchor, Oslo Chorale Selskap en tal van andere ensembles. Daarnaast is Joris ook medeoprichter en artistiek leider van het ambitieuze kamerkoor Koriolis en van het vocaal sextet Air4Six. Het uitgebreide palmares van Joris, zowel als dirigent en baritonsolist, kan je terugvinden op zijn eigen website.

Sinds 2000 is hij artistiek leider van het Gents Universitair Koor (GUK) waar hij tal van concerten dirigeerde en successen boekte in binnen- en buitenland. Met dit koor staan regelmatig producties met orkest op het programma, zoals A Child Of Our Time van M. Tippett, Sunrise Mass van Ola Gjeilo en Sacred Concert van Duke Ellington. In 2015 behaalde Joris met het GUK een gouden medaille op de International Youth Music Festival in Bratislava.