Gelukkig nieuw jaar!

Beste vrienden en sympathisanten van het GUK,

Oktober is aangebroken. Dat betekent dat er een nieuw GUKjaar voor de deur staat. Ook dit jaar hebben we er weer volop zin in. De opkomst op de open repetities was talrijk; veel blije en lachende gezichten en vooral warme en mooie stemmen. Het belooft dus weer een stemmig jaar te worden.

Het programma is, zoals elk jaar, weer even verrassend als gevarieerd. Laat me het even voorstellen.

In het eerste semester gaan we de jazzy toer op. Het GUK zal je verblijden en verwarmen met een swingend kerstconcert vol blues, swing, en regelrechte jazz. We kozen o.a. voor A Little Jazz Mass van Bob Chilcott, aangevuld met gezellige kerstverhalen in swingende arrangementen. Het geheel wordt begeleid door een driekoppig combo: drums, contrabas en aan de piano Marc Masson (één van de pianisten tijdens ons Carmina concert). Op 7 en 8 december verwelkomen we jullie graag in het Peristilium van de Aula in de Volderstraat in Gent. Op 11 december kan je ons bewonderen bij piano’s Maene. Zij nodigden ons uit om te concerteren in de concertzaal van hun atelier in Ruiselede.

Alvast A Jazzy Christmas gewenst!

In het tweede semester gooien we het over een heel andere boeg. We kiezen voor een uitvoering van het prachtige Requiem van Gabriel Fauré. Voor dit project werken we samen met het gemengd koor Kantilene uit Aalst. Een kamerorkest van lage strijkers zal zorgen voor de diepzinnige begeleiding van dit meesterwerk. We vullen het programma aan met a capella werken in dezelfde sfeer. Zo staat het Libera Me van Urmas Sisask en het Requiem van Herbert Howells op het programma. Dit programma kan je komen beluisteren op 30 april 2011 in de kerk van de Kapucijnen te Aalst en op 3 mei 2011 in de concertzaal van Muziekcentrum de Bijloke Gent.

Hopelijk kan deze mix van stijlen jullie bekoren en mogen we jullie begroeten op onze concerten. Tot dan!

Joris Derder, dirigent


Agenda
A jazzy christmas – 7 en 8 december 2010
Op 7 en 8 december nodigen we jullie uit in de Aula van de UGent. We brengen jullie terug op temperatuur met hartverwarmende gospels en swingende jazz. Met een lekker glas glühwein bereiden we ons voor op een bitter koude kerstperiode.
A jazzy christmas – 11 december 2010
We strijken op 11 december neer tussen de instrumenten van piano’s Maene. We worden die dag verwacht in hun concertzaal in Ruiselede.
Requiem van Fauré – 30 april en 3 mei 2010
Op het einde van het tweede semester brengen we Faurés bekendste werk met koor en orkest. U wordt verwacht in de Kapucijnerkerk van Aalst op 30 april, op 3 mei treden we op in de concertzaal van de Bijloke.

LET OP! Het GUK verhuist! Door een aantal technische problemen met onze website veranderen we onze homepage naar www.gentsuniversitairkoor.be . Het is mogelijk dat u een bevestigingsemail onvangt. Zo wordt u ingeschreven voor de nieuwsbrief, die voortaan vanuit de nieuwe site zal verstuurd worden. Dank voor uw begrip!