Een nieuw jaar

Maandag is het nieuwe academiejaar van start gegaan. Dat betekent meteen ook het begin van een nieuw project voor het GUK! Na jazz en Fauré gaan we dit semester nog wat verder terug in de tijd. We zoeken deze keer het gezelschap op van de schrijver van Hamlet en Romeo & Julia…

Ons programma ‘iShakespeare’ steunt op twee invalshoeken. Ten eerste zullen we werken zingen die geschreven zijn op teksten van William Shakespeare. Daarnaast zullen we ook muziek brengen uit zijn tijd; muziek die Shakespeare misschien zelf ooit gehoord heeft.
Hiervoor werken we samen met sopraan Lore Binon en pianist Marc Masson, die vorig jaar ook meewerkten aan het requiem van Fauré. Samen met luitist Floris De Rycker zullen zij ons programma aanvullen met enkele 17de-eeuwse Engelse liederen.
Om al deze stukken aaneen te rijgen verwerken we hierin wat woordkunst en ook soundscapes door David Van Bouwel.

Vóór de start van het academiejaar was er natuurlijk de zomervakantie met de traditionele GUK-reis. Deze keer trokken we richting Oostenrijk. Onze eerste uitvalbasis was Zell am See, waar we gezellig met z’n allen in een huisje verbleven… Natuurlijk kwam er ook wat cultuur aan te pas en dus trokken we naar Salzburg, waar we concerten gaven in de Dom en de Mirabellgardens.
Van Zell am See gingen we naar Wenen, de stad van de muziek. Ook daar traden we op in het Haus der Musik. Van Wenen trokken we dan, met een tussenstopje in Beieren, terug naar Gent.

Tot slot nog wat praktische informatie over onze concerten dit semester.
De concerten in Gent gaan door op dinsdag 6 en woensdag 7 december. Deze keer treden we op in de voormalige franciscanenkerk Parnassus.
Preciezere informatie over het beginuur en de ticketverkoop krijgt u later nog van ons.

Wij kijken alvast uit naar dit unieke project!

Met vriendelijke groeten,

Het GUK-bestuur