Maartnieuwsbrief GUK

GUK Nieuwsbrief

23 maart 2015, Gent

 

Beste fan van het GUK,

 

Na een lange winterslaap breekt het zonnetje doorheen de wolken en komen de concerten van het Gents Universitair Koor steeds dichterbij…

Er worden volop plannen gemaakt, nagedacht over de inkleding van de zaal en de kostumering, druk gerepeteerd en iedereen komt zo stilaan in een dierensfeer.

Van 13 tot en met 15 maart ging het GUK op semestrieel repetitieweekend, ditmaal in het jeugdherberg De Stobbe in Merelbeke. Na een soepje vlogen we er vrijdagavond in en zaterdag hielden we enkel op met zingen om te eten, opwarmingsoefeningen uit te voeren en een frisse neus te halen. Beestig hard gewerkt hebben we!

weekend3 Repeterenrepeterenrepe…

weekend13 Opwarming

weekend4 Pannenkoeken!

Elke avond voorzag onze Feest Jana een groot groepsspel, waardoor de nieuwelingen elkaar konden leren kennen en de wat oudere leden elkaar nog beter konden leren kennen. Ook werden we op zaterdagmiddag aangenaam verrast door de kookploeg met pannenkoeken en werden de verjaardagen van drie GUK-leden gevierd…

 weekend9 In volle concentratie voor het spel “Sherlocked: Animal Edition”

weekend10 “Sherlocked: Animal Edition”

weekend11 Top-GUK-weekend dus!

De GUK-leden zijn nu bijna klaargestoomd voor het concert: nog wat werken aan details en moeilijke passages en dan: mogen we opnieuw in de spotlights staan.

Pas maar op, wij zijn nu al niet meer te stoppen! Enthousiasme druipt er met tonnen af. Warm die handjes maar al op voor het laaiende applaus die zal moeten gegeven worden in mei (knipoog, knipoog).

Be there or be square! Je teerbeminde GUK zingt op dinsdag 5 en woensdag 6 mei in Theater Scala (Dendermondsesteenweg 163, 9000 Gent) de concertenreeks “Beestig”.

Heb je echter ook heimwee naar de voorgaande concerten van “Thousand Voices for Peace”? Dan presenteren wij u graag de zeer aangename verrassing dat ze opnieuw ‘beleefd’ kunnen worden. Het voorgaande concert “Thousand Voices for Peace: Gent ontmoet Ierland” werd namelijk gefilmd en is opnieuw te bekijken op YouTube (ziehier de link naar een van de diverse videos: https://www.youtube.com/watch?v=vlIrKaDWa24 ). Bovendien is het mogelijk het grote concert van 9 november 2014 in de basiliek van Koekelberg te bekijken via de volgende link: https://drive.google.com/file/d/0B06Ua_ … sp=sharing. Deze link is echter wel vrij zwaar om te downloaden (zo’n 3 GB)! Veel luisterplezier 😉

Volgend concert:

“Beestig”  di 5/05/’15 en woe 6/05/’15

Theater Scala, vanaf 20u

7 euro (studenten) ; 14 euro (niet-studenten)

 

 

Hartelijke groeten,

Het Gents Universitair Koor

 

weekend15

 

Het Gents Universitair Koor is verbonden aan de Universiteit Gent en krijgt de steun van KBC Bank & Verzekering

 

ugent        kbc