Meinieuwsbrief GUK

Nieuwsbrief GUK

25 mei 2015, Gent

Beste Vriend van het GUK,

Na het bestuursweekend in april begon het GUK aan zijn laatste repetities van dit academiejaar. Het theaterplatform Scala werd van naderbij ontdekt, er werd kennis gemaakt met de talenten die ons mochten begeleiden op de concerten, namelijk drummer Stephan Noens en het Belgisch Trombonekoor, maar we hebben er ook vooral een leuke tijd van gemaakt.

Voor wie er niet bij kon zijn, of wie graag zijn herinneringen aan het concert de vrije loop wil laten, vindt hier enkele foto’s en leuke weetjes.

De eerste liederen, gezongen door enkel sopranen en alten, behoorden tot het repertoire van de Franse film ‘Les Choristes’. Vele GUK-leden waren volledig in de ban van deze film, nadat ze deze hadden gezien tijdens een busrit op GUK-reis in Duitsland (juli 2014). De film vertelt het verhaal van weeskinderen in een opvangcentrum, waar een van de leraren beslist een knapenkoor samen te stellen met zijn leerlingen. Vandaar onze schoolse outfits dus ;).

beestig3

Terwijl huispianist Marc Masson de zaal in vervoering bracht met een solopartij, kleedden de zangers zich om. Genoeg schools geweest nu! Tijd om letterlijk het beest uit te hangen!

Zo stond er in korte tijd een hele jungle op het podium: van bijtjes, luipaarden en eenhoorns tot beren, pinguïns en kikkers. Bovendien zorgden enkele witte dierensilhouetten op de zwarte doeken achteraan nog voor die extra toets ‘beest’…

beestig4

Van romantische nummers, jazznummers, klassiek middeleeuwse nummers tot moderne pop: we zongen het allemaal. Om deze veelzijdigheid nog wat extra in de verf te zetten, ontbrak het niet aan enkele solopartijen door de leden zelf. De top-acts van de avond bleken toch Kermit the Frog en Miss Piggy van the Muppet Show te zijn: een vrolijke afsluiter met behoorlijk wat swing, tranen-wegpink-momentjes en vreugde.

beestig6

Het waren niet alleen muzikaal zeer geslaagde concerten (met elke avond een volledig uitverkochte zaal, jawel!), maar ook is er naast het harde werk erg veel plezier en enthousiasme mee gepaard gegaan.

Daarom willen we graag iedereen bedanken die ons heeft geholpen bij het tot stand brengen van deze prachtige pareltjes: de steunende mama’s en papa’s, de vrienden van het GUK, onze ‘jager’ pianist Marc, de fantastische trombonisten van het Belgisch Trombonekoor, drummer Stephan Noens, de techniekers van Theater Scala en natuurlijk het publiek. Hopelijk hebben jullie even hard genoten van onze voorstelling als wij…

Hartelijke groeten,

Het Gents Universitair Koor

weekend15

Het Gents Universitair Koor is verbonden aan de Universiteit Gent en krijgt de steun van KBC Bank & Verzekering

ugent            kbc