Repetities

DSCF0275Wanneer?
Wij repeteren iedere dinsdag van het academiejaar, behalve tijdens vakantie-, examen- en blokperiodes, van 19u45 tot 22u. Wij zingen van de laatste dinsdag van september tot aan de concert(en) in december en van begin februari tot aan de concerten begin mei. Als universitair koor zingen wij ook ieder jaar op enkele proclamaties en andere gelegenheden binnen de universiteit.

Waar?
De repetities gaan door in de Trechterzaal van studentenhuis De Therminal (Hoveniersberg 24). We zitten hier dus perfect bereikbaar voor iedereen en bovendien kunnen we achteraf iets gaan drinken in de buurt!

Verplicht?!
Kan je op een repetitie niet aanwezig zijn, laat ons dan iets weten zodat we niet nodeloos op je staan te wachten. Om het concert mee te kunnen zingen mag je maximaal drie maal afwezig zijn op een repetitie. Op de generale repetitie moet iedereen aanwezig zijn, en van de twee repetities die daaraan voorafgaan, mag je maar één repetitie missen.
Ook staat er elk jaar een repetitieweekend op het programma ter voorbereiding van een concert. Zo’n weekend telt mee voor vijf repetities, bijgevolg wordt iedereen verwacht. Wie er niet is, mist enorm veel op muzikaal (en ander) vlak … Met een voltallig koor repeteren is nu eenmaal leuker, leerrijker, enz.

DSCF0285De spelregels in een notendop:

  1. Om 19u45 warmen we op zodat we om 20u00 kunnen repeteren.
  2. We beginnen stipt, dus kom op tijd naar de repetitie!
  3. Wie meer dan 3 repetities afwezig is, kan het concert niet meezingen (het weekend telt voor 5 repetities).
  4. De generale repetitie mag niet gemist worden.
  5. Van de twee repetities voor de generale mag je er slechts 1 missen.
  6. Als je niet kan komen, gelieve de secretaris te verwittigen.

Open repetitie
We starten elk semester met een open repetitie. We organiseren een open repetitie in het begin van elk semester in het academiejaar. Is het koor iets voor jou? Voel je je goed bij de mensen die er zijn? Dit en nog veel meer kom je dan te weten!

Top